...
Kopers-bescherming
Uitstekend
4.5/5.00
Laden...

Grindmat J50

Filteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
 1. gridmat J50 50x50 cm
  Grindmat - J50 - per m2
  Calculating actual delivery date...
  € 15,99 € 13,21 v.a. € 15,25
  € 15,99 € 13,21 v.a. € 15,25
 2. pallet grindmat J50
  Grindmat - J50 - Pallet - 60 m2
  Calculating actual delivery date...
  € 945,00 € 780,99 v.a. € 915,00
  € 945,00 € 780,99 v.a. € 915,00

Ben je op zoek naar sterke grindmatten die tegen zware belasting kunnen? Dan zijn J50 grindmatten de ideale oplossing. J50 grindmatten kunnen gevuld worden met grind, split of gras, waardoor ze een zeer diverse toepassing kennen.

Voor welke toepassingen is stabilisatieplaat J50 geschikt?

Grindmatten staan bekend om het stabiliseren van de ondergrond waardoor spoor- en kuilvorming wordt voorkomen op plekken met veel verkeer. Om deze reden worden ze ook wel stabilisatieplaten genoemd. De kunststof platen hebben een open structuur waardoor ze gevuld kunnen worden met grind of split, maar ook inzaaien met gras is mogelijk. Grindplaten kunnen tevens gebruikt worden om hellingen te stabiliseren.

J50 grindplaten zijn waterdoorlatend en vorst, UV en chemisch bestand bij temperaturen van -30 tot +50 graden Celsius. Dankzij deze kenmerken zijn ze te gebruiken voor diverse toepassingen. Denk aan:

 • Parken, golfbanen en begraafplaatsen
 • Tuinen
 • Daktuinen
 • Parkeerplaatsen en opritten
 • Paden en service wegen
 • Noodwegen
 • Evenementen

Halverharding met behulp van stabilisatieplaten

Soms is het niet toegestaan om wegen en parkeerplekken te asfalteren of te voorzien van bestrating. Dit is bijvoorbeeld bij natuurgebieden het geval. Halfverharding biedt uitkomst wanneer men de ondergrond toch wil verstevigen. Dankzij een half open verharding met behulp van stabilisatieplaten, wordt spoor- en kuilvorming voorkomen. Tevens wordt water goed afgevoerd, waardoor de aanleg van riolering niet nodig is.

J50 stabilisatieplaten lenen zich uitstekend voor het aanleggen van een halfopen verharding. De sterke, volledig recyclebare kunststof platen zijn zeer licht in gewicht en voorzien van een handig locking systeem, waardoor de aanleg snel en gemakkelijk gaat. Na installatie worden de platen gevuld met grind, split of met grond en ingezaaid met gras. Door te kiezen voor het inzaaien van gras ontstaat er een duurzame en stabiele groene oplossing.

J50 grindmat leggen

Een oppervlak aanleggen met J50 grindmatten is geen moeilijk karwei. Wel zijn er een aantal vaste stappen die je moet volgen.

 1. Je begint met het aanleggen van een fundering. Zorg voor een voldoende dikke fundering bestaande uit gebroken puin, grind of steen. Alleen dan voorkom je verzakking. Voor een oprit of parkeerplaats dient de fundering minimaal 25 cm dik te zijn. Wordt het oppervlak zwaar belast dan dient de fundering dieper te zijn. Aanbevolen wordt om de fundering af te dekken met een laag zand van minimaal 5 cm. Tel hierbij de dikte van de laag grind op en je weet hoe diep je de bodem af moet graven.
 2. Egaliseer de ondergrond met een trilplaat.
 3. Plaats anti worteldoek om te voorkomen dat er onkruid tussen het grind groeit. Tevens voorkomt dit dat het grind zich mengt met het zand.
 4. Plaats de J50 grindmatten en verbind deze met elkaar d.m.v. de haken en openingen.

 5. Stort het grind/split of grond en egaliseer het oppervlak.

   

Om te voorkomen dat het grind zich kan verspreiden, is het verstandig om het oppervlak in te sluiten met behulp van borders.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste grindmatten? Bekijk alle grindmatten. Of neem contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag!